Творческият ни директор с номинация за „Музикант на годината“ в анкетата на БНР

Творческият директор на ЧСБУ „Талантите“ Андреан Лазаров е номиниран за „Музикант на годината“ в анкета сред слушателите на БНР. Предаването “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” провежда националното допитване за значими имена в класическите жанрове за 31-ви пореден път.


Пианистът Андреан Лазаров е възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ и на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, носител е на престижни награди от национални и международни конкурси, развива богата концертна дейност в Европа, САЩ и Азия.
Сред номинираните за тазгодишната награда са цигуларите Веско Ешкенази и Светлин Русев, пианистът Людмил Ангелов, диригентите Емил Табаков, Йордан Камджалов и Григор Паликаров, оперната прима Соня Йончева.
За наградата могат да бъдат предлагани само личности, а състави от двама и повече изпълнители, както и музикални проекти се състезават в отделни категории. Всеки участник в анкетата може да предложи своя номинация, а победител е музикантът, събрал най-много гласове.
Освен голямата награда “Музикант на годината” – уникална бронзова статуетка на скулптора Христо Илиев, според броя на гласовете се определят и призове в няколко други категории, сред които “Активна творческа дейност”, “Ансамбъл на годината”, “Музикален проект на годината”, “Премиера” и др.
Всеки слушател може да подкрепи само една кандидатура.
Гласуването е еднократно на адрес: muzikant.bnr.bg до края на месец февруари.