Нашите таланти премериха знания на състезание по икономика и предприемачество

Кой за първи път дефинира понятието „предприемач“, кога се начислява ДДС и как се формира Брутният национелен продукт. На тези и други нелеки въпроси трябваше да отговарят участниците в състезанието по икономика и предприемачество, което се проведе днес в ЧСБУ „Талантите“. В надпреварата се включиха ученици от гимназиален етап, някои от които се оказаха по-бързи и от участниците в телевизионното куиз шоу „Последният печели“, давайки сигнал с мобилните си телефони, че са готови с верния отговор.

Ролята на водещ на състезанието се падна на 8-класника Ангел Савов, а точността на отговорите бяха оценени от жури, съставено от преподаватели и експерти по икономически дисциплини.

Учениците премериха знания в два кръга – Предприемачество и Икономика. Наред с въпросите със затворен отговор, те трябваше да дефинират и понятия, да посочат какво е необходимо за осъществяването на SWOT анализ, съвкупност от какво е маркетинговият микс и какво се крие зад понятието „дефицит“.

Най-бърза и точна в отговорите се оказа 8-класничката Елиз Адемова, която зае призовото място. Грамоти и флашки получиха всички участници в състезанието с пожелание да бъдат все така упорити в овладяване на предприемаческите знания и умения.