СТАРТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!

Акустична версия на националния ни химн даде начало на церемонията по откриване на учебната година в ЧСБУ „Талантите“. Петокласниците Изабела и Георги Димкини изпълниха акапелно „Мила Родино“ под клавирния съпровод на креативният директор на училището Андреан Лазаров.

С букет в ръка възпитаниците на учебното заведение заеха места в красиво подредената зрителна зала, където се състоя церемонията.

„Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят“, каза в приветствието си директорът доц. д-р Светла Димитрова. Тя се обърна към учениците, учителите и родителите с пожелание за здрава и ползотворна учебна година, напомняйки, че децата са нашето общо богатство.

„Скъпи ученици, очакват ви дълги дни, изпълнени с уроци, контролни и класни работи. Приемете ги като възможност и условие за проява на вашата волря и упоритост, на жаждата ви за нови знания. Бъдете смели, не се страхувайте от грешките си, най-често от тях учим най-ценните житейски уроци“, посъветва децата доц. Димитрова. И ги увери, че техните учители ще бъдат винаги до тях, за да ги напътстват и подкрепят.“Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили и устрем за реализиране на всяка мечта“, каза още директорът.

На учителите пожела духовни сили и упоритост в мисията им на просветители. А любовта на учениците бъде най-ценното признание за упорития им труд.

Доц. Димитрова увери родителите, че децата им са в сигурни ръце и че очаква от тях да бъдат съмишленици, които подкрепят обучението.

Поздрав към присъстващите със „Сувенир“ на Сибелиус отправи младият пианист Георги Димкин (ученик в 5 клас), а със специално обръщение на руски език бяха приветствани 12-те украински ученици. Гост на церемонията бе и ректорът на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите проф. д-р Марияна Иванова.

На финала на тържеството креативният директор Андреан Лазаров изпълни Вариации за пиано на Красимир Кюркчийски по тема на Филип Кутев „Полегната е Тодора“. Творбата прозвуча и в знак на почит към създателя на училището проф. д-р Димитър Димитров.

Директорът удари първия звънец и лисна менчето с пожелание са здрава и успешна учебна година за всички 42 възпитаници. Гимназистите се обучават в специалностите “Икономика и мениджмънт”, “Оперативно счетоводство”, “Митническа и данъчна администрация” и “Организация на туризма и свободното време”.