Петокласници дефилираха с тоалети от рециклирани материали за гостите по проекта „Училища, щадящи природата“

Петокласници от Частно средно бизнес училище „Талантите“ дефилираха с тоалети от рециклирани материали за гостите си по проекта „Planet friendly schools“ („Училища, щадящи природата“). Висше училище по агробизнес и развитие на регионите бе домакин на работна среща по проекта, по който си партнират университети, неправителствени организации, центрове за професионално обучение, чиято цел е да споделят опит в намирането на практически решения на екологичните проблеми, пред които сме изправени.

Ректорът проф. д-р Марияна Иванова приветства участниците в срещата и изрази увереност, че ще бъдат удоввлетворени от престоя и работата си в Пловдив.

Оригинални идеи за вдъхване на нов живот на найлоновите торбички, чували и цветна хартия представиха пред партньорите децата от „Талантите“. Те взеха участие в модно ревю с оригинални еко костюми, измайсторени ръчно от тях и преподавателите им. Учениците от 4 клас пък показаха изработените от тях карти на България и света от капачки, моливници и вази от пластмасови и стъклени бутилки.

Онлайн платформа за електронно обучение, създадена по проекта, събира добрите практики за решаване на проблемите с изменението на климата и околната среда. https://www.planetfriendlyschools.eu/